Vegetariskt i fokus!

Hej och välkommen till min nya blogg!

Mitt bloggande började redan i tonåren. Då var det ett sätt för mig att rensa tankar. Att beskriva känslor med ord, oftast mycket poetiskt, och bli av med sådant som kändes jobbigt. Genom åren har mitt bloggande förändrats. Jag har gått från att vara en känslosam tonåring med mörkt sinne, till en trist och ganska icke-poetisk kvinna på snart 27 vintrar. Bloggandet har inte bara förändrats, det har även avtagit. Antar att jag växte upp och tvingades fylla vardagen med sådant som anses viktigt, typ universitetsstudier på heltid, vänner, att ta hand om ett hem och tillbringa tid med min andra hälft.

Och det är tråkigt att det gått så långt, för jag älskar ju att blogga! Precis som min käre fästman varit en del av mitt liv i tio år, har bloggandet funnits med en ännu längre tid. Så jag har funderat och ställt mig frågan:

hur kan jag komma igång igen? Hur kan det bli kul igen? Vad känns värdefullt?

Jag kom på det ganska snart: vegetarisk mat. Precis som alla andra har jag mål för 2017. Ett av dessa är att äta mycket mer vegetariskt. Och vet ni vad? Det har faktiskt gått otroligt bra! Jag har matglädje igen! Jag älskar att laga mat igen, och jag älskar att äta! Min aptit har i alla år gått upp och ned men på senare tid har jag fan på riktigt inte velat äta. Varken aptit eller hunger har funnits där; förrän nu! Äntligen! Kan räkna på ena handen hur många gånger jag ätit kött hittills år 2017. Superhärligt!

Så, jag tänker faktiskt köra igång med en vegetarisk matblogg. Klyschigt värre, va? Sådant gör ju alla nu för tiden? Jag med, tydligen! Denna blogg kommer helt enkelt innehålla vegetarisk mat. Det kommer bli mycket jag-tar-vad-jag-har-hemma-och-leker-runt-recept, för sådan är jag. Ibland kommer jag dela med mig av sådant som andra kommit på, som jag hittat i kokböcker eller om jag på något vis inspirerats av andra. Min förhoppning är att jag genom bloggandet skall lära mig mycket mer om vegetarisk kost och kunna förmedla det till er. Jag har trots allt inte speciellt mycket kött på benen, ännu. Så denna blogg är till lika mycket för mig som den är för er! Jag hoppas att vi tillsammans skall kunna lära oss mycket. Det vore väl trevligt?

Så, tycker ni om vegetarisk kost eller bara vill lära er mer, häng kvar! Har ni tips på vegetariska rätter ni tycker att jag borde testa, maila gärna vegetarisktifokus@gmail.com eller kommentera under ett inlägg. Jag är så jävla taggad! Nu kör vi!

15109450_10206526010423927_9106689887196760378_n

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google-foto

Du kommenterar med ditt Google-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

Ansluter till %s